Baseline Workshop: Open Introductie

Economy for the Common Good  zoals voorgesteld door Christian Felber, is een model om naar de economie te kijken vanuit het standpunt van het algemeen belang. Het gedachtengoed van Felber is een gevestigde waarde in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje en in volle ontwikkeling in België, Nederland en Groot-Brittannië. 
EarthWays begeleidt organisaties om via dit model een transitie in te zetten naar een meer mensgerichte en ecologische bedrijfsvoering. Dit gebeurt d.m.v. de Common Good Matrix: door 5 groepen van belanghebbenden (stakeholders) van een organisatie te bekijken vanuit de bril van 4 fundamentele menselijke waarden, krijg je een matrix van 20 topics die je voor je organisatie of bedrijf tegen het licht kan houden.
De Common Good Matrix meet de bijdrage van je organisatie aan het algemeen belang.  Op welke domeinen scoor je goed en waar is verbetering mogelijk? Vanuit het perspectief van de stakeholders van je organisatie bekijken we de fundamentele waarden: menselijk waardigheid, solidariteit, ecologische duurzaamheid en medezeggenschap.
Als duurzaamheidsmeter werkt deze methode als katalysator voor cultuurverandering en transitie. Het resultaat is een veerkrachtige succesvolle organisatie waar medewerkers trots op zijn, die klanten inspireert en die een positieve impact heeft op de toekomst van de planeet. 
Deze Common Good matrix wordt sinds 2010 ontwikkeld en is ondertussen door honderden organisaties in Europa gebruikt. Ze helpt de bijdrage van je organisatie aan het algemeen belang zichtbaar te maken, o.a. via een certificering door een externe audit en een Common Good label.
 
De Baseline Common Good workshop die EarthWays organiseert, is een open online workshop van 2u. Daarin introduceert EarthWays je in de Common Good Matrix en de manier waarop deze transitie in gang zet en ga je in gesprek met andere deelnemers om enkele tegels uit de Matrix aan jouw werkelijkheid te toetsen.
Deze workshop is gratis. Inschrijven kan tot 24u op voorhand, een zoom link wordt u toegestuurd.  De workshop gaat door in het Nederlands.
Klik hier om een datum te kiezen en in te schrijven!
 
Indien je reeds een introductie in de Common Good Matrix achter de rug hebt, vind je hier meer info over de Getting Started CG Workshop ,
een inspirerende vervolgworkshop waarin je In-Company de Common Good Organisatie Scan toepast. 
 
Je kan ook altijd Claudine Knop of Chris Hoerée contacteren.
 
Voor meer info over Economy for the Common Good www.ecogood.org.

Date

Feb 16 2021
Expired!

Time

19:00 - 21:00

Cost

free

More Info

Available Dates

Location

Online
EarthWays

Organizer

EarthWays
Website
http://www.earthways.eu
Available Dates

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *