Getting Started: Organisatie Scan

Economy for the Common Good zoals voorgesteld door Christian Felber, is een model om naar de economie te kijken vanuit het standpunt van het algemeen belang. Het gedachtengoed van Felber is een gevestigde waarde in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje en in volle ontwikkeling in België, Nederland en Groot-Brittannië. 
EarthWays begeleidt organisaties om via dit model een transitie in te zetten naar een meer mensgerichte en ecologische bedrijfsvoering. Dit gebeurt d.m.v. de Common Good Matrix: door 5 groepen van belanghebbenden (stakeholders) van een organisatie te bekijken vanuit de bril van 4 fundamentele menselijke waarden, krijg je een matrix van 20 topics die je voor je organisatie of bedrijf tegen het licht kan houden.
De Common Good Matrix meet de bijdrage van je organisatie aan het algemeen belang.  Op welke domeinen scoor je goed en waar is verbetering mogelijk? Vanuit het perspectief van de stakeholders van je organisatie bekijken we de fundamentele waarden: menselijk waardigheid, solidariteit, ecologische duurzaamheid en medezeggenschap.
Als duurzaamheidsmeter werkt deze methode als katalysator voor cultuurverandering en transitie. Het resultaat is een veerkrachtige succesvolle organisatie waar medewerkers trots op zijn, die klanten inspireert en die een positieve impact heeft op de toekomst van de planeet. 
Deze Common Good matrix wordt sinds 2010 ontwikkeld en is ondertussen door honderden organisaties in Europa gebruikt. Ze helpt de bijdrage van je organisatie aan het algemeen belang zichtbaar te maken, o.a. via een certificering door een externe audit en een Common Good label.
 
De Getting Started Organisatie Scan is een In-Company workshop van 3u die zowel online als offline geboekt kan worden.
Tijdens deze interactieve workshop ga je samen met 1 of meer collega’s de  Common Good Matrix als Organisatie Scan toepassen op de eigen organisatie. Je krijgt inzicht in de sterktes en zwaktes van je organisatie op vlak van ethische waarden en ecologische duurzaamheid en je analyseert samen met de EarthWays coaches waar de opportuniteiten voor transitie zitten.
Voor deze workshop dien je 1 week op voorhand in te schrijven & een korte tekst met de visie, missie & waarden van je organisatie aan EarthWays door te sturen. De workshop kan in het Nederlands of in het Engels worden gegeven. De prijs voor deze workshop is 160€ (excl. BTW) voor 2 deelnemers, 200€ (excl. BTW) voor 3, of 240€ (excl.BTW) voor 4  deelnemers wanneer deze online doorgaat. Voor een offline workshop op een door uzelf gekozen locatie wordt 480€ (excl.BTW) aangerekend voor 4 deelnemers, dit exclusief verplaatsingsonkosten. De organisatie staat in dat geval in voor de logistiek, etc. Indien je een Common Good Organisatie Scan wenst met meer dan 4 deelnemers, co-creëren we een formule op maat.
Klik hier om een datum te kiezen en in te schrijven!
 
 
De Common Good Organisatie Scan workshop kan naast een diepgaandere kennismaking met het Common Good model een opstap zijn naar een transitietraject voor je organisatie. Deze kan begeleid worden door EarthWays, of, één van de medewerkers van je organisatie wordt door EarthWays opgeleid als Common Good Champion. Hiervoor kan je  Claudine Knop of Chris Hoerée contacteren.
 
Voor meer info over Economy for the Common Good www.ecogood.org.

The event is finished.

Date

Cost

160€-480€

More Info

Available Dates

Location

In-Company / On- or offline
EarthWays

Organizer

EarthWays
Website
http://www.earthways.eu
Available Dates

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *